У Британії вважають, що росія може атакувати європейську енергетичну інфраструктуру

19:40 31.10.2022

Колишній командувач Об’єднаними силами Сполученого Королівства генерал Річард Берронс вважає, що росія могла звинуватити ВМС Великої Британії у підриві газопроводів Nord Stream, щоб мати привід для атаки на британську або ж європейську енергетичну інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yahoo!News.

«Ці звинувачення є нонсенсом. Британський флот непричетний до атаки на трубопроводи – звісно, ми цього не робили. Але коли росія робить заяви на кшталт цієї, це зазвичай відбувається не просто для звинувачень, а з метою «виправдати» свої майбутні дії. Це може бути, наприклад, кібервтручання в нашу енергетичну систему або ж підрив газопроводів, що йдуть з Норвегії. Тому ми повинні звертати увагу не на те, чи правдиві такі заяви, а на те, до чого вони можуть призвести», - зазначив Берронс.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня міністерство оборони російської федерації звинуватило ВМС Великої Британії у підриві газопроводів Nord Stream 1 і 2. У Міноборони Сполученого Королівства назвали ці звинувачення «вигадкою».

Водночас у Європі вважають, що за вибухами на газогонах Nord Stream 26 вересня стоїть росія. Зокрема, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що підрив трубопроводів є справою російських спецслужб.
 

Ще на цю тему