Baykar планує добудувати завод в Україні за два роки

16:20 28.10.2022

Турецька оборонна компанія Baykar планує завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки. Про це заявив виконавчий директор Халук Байрактар у коментарі Reuters.

Передає УНН.

Цитата

"Наш план просувається вперед. Зараз ми маємо архітектурний проєкт. Етап детального проєктування завершено, і ми фактично розпочнемо будівництво. (...) Протягом двох років ми хотіли б його закінчити", – сказав Халук Байрактар.

Він додав, що будівництво триває за планом, попри повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Деталі

Як зазначили, безпілотники, які компанія Baykar передала Україні, відіграли важливу роль у захисті від російської бронетехніки та зенітних систем протягом перших кількох тижнів повномасштабного вторгнення.

Наразі Україна займає важливе місце в ланцюжку постачань Baykar, оскільки двигуни до важкого безпілотника Akinci та безпілотного винищувача Kizilelma виробляють на українських заводах "Мотор Січ" та "Івченко-Прогрес".

Нагадаємо

Турецька компанія Baykar планує збудувати в Україні не лише завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й дослідницький центр.

Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомляв, що завод з виробництва безпілотників Bayraktar може бути запущений в Україні вже наприкінці 2023 року.

Ще на цю тему