ОДКБ розгляне заходи щодо «надання допомоги» Вірменії

17:40 27.10.2022

Рада Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у п'ятницю, 28 жовтня, розгляне заходи щодо "надання допомоги" Вірменії.

Про це повідомили в організації 27 жовтня, пише Європейська правда.

"Планується обговорити результати роботи місії ОДКБ, спрямованої до Вірменії 15 вересня 2022 року… у зв'язку із загостренням ситуації на вірмено-азербайджанському кордоні. Також передбачається розглянути спільні заходи щодо надання допомоги Республіці Вірменія", - сказано у повідомленні.

Засідання пройде у режимі відеоконференції. В Кремлі повідомили, що участь у ньому візьме президент РФ Владімір Путін.

Напередодні про проведення засідання Ради ОДКБ повідомив прем’єр Вірменії Нікол Пашинян. Він висловив очікування, що "ОДКБ дасть чітку політичну оцінку та схвалить "дорожню карту" про відновлення територіальної цілісності Вірменії".

В ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

Як повідомлялося, наприкінці цього місяця Нікол Пашинян вирушить до Сочі для зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і президентом РФ Путіним.

Як відомо, у середині вересня відбулося загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Проте країни-члени ОДКБ наполягли тільки на необхідності вирішення ситуації дипломатичним шляхом, що не влаштовує Вірменію.

У Вірменії відбувались протести з вимогою виходу з ОДКБ.