Росія погрожує «переглянути співпрацю» з Секретаріатом ООН через розслідування про іранські дрони

11:40 27.10.2022

Росія погрожує переглянути свої відносини із Секретаріатом ООН у разі проведення розслідування щодо безпілотників іранського походження, які армія РФ застосовує в Україні. 

Про це заявив у середу 27 жовтня постійний представник РФ при всесвітній організації Васілій Нєбєнзя, передає ZN.UA з посиланням на росЗМІ.

«Я б не сказав, що ми погрожуємо перервати співпрацю, – зазначив Нєбєнзя. – Але ми, звісно, переглянемо нашу співпрацю у світлі реакції з боку Секретаріату на наші законні стурбованості».

Нєбєнзя назвав фейком інформацію про те, що Росія застосовує проти енергосистеми України іранські дрони-камікадзе. Він заявив, що не бачить правових причин для розслідування їх походження.

Перед тим Україна запросила експертів Організації Об’єднаних Націй дослідити безпілотники іранського походження, які Росія використовує для нападу на українські цілі в порушення резолюції (2231) Ради Безпеки, яка схвалила Спільний всеосяжний план дій щодо іранської ядерної програми.

В той же час заступник постпреда США при цій організації Роберт Вуд Джерело заявив: "Якщо генсек вирішить не проводити розслідування щодо порушення резолюції 2231, це призведе до великих проблем. Це спричинить підрив процесу виконання резолюцій Ради Безпеки та надасть усім країнам, включно з Росією, можливість ухилятися від зобов’язань, накладених РБ ООН".

Ще на цю тему