у Туреччині представили новітній дрон-камікадзе / Відео

11:00 27.10.2022

Турецькі оборонні компанії презентували новий дрон-камікадзе ALPAGUT.

БПЛА показали на виставці озброєнь SAHA EXPO-2022, яка проходить в Стамбулі з 25 по 28 жовтня, пише Мілітарний.

Дрон є спільним продуктом компанії Roketsan та STM.

Pозумний боєприпас розробили в інтересах збройних сил Туреччини та дружніх країн, заявили представники компаній.

На каналі компанії STM опублікували анімований відеоролик, який демонструє принцип дії безпілотника та розповідає про його основні технічні характеристики.

Носієм ALPAGUT може бути Bayraktar Akinci або інші турецькі БПЛА, де дрон фіксується як боєприпас на одну з точок підвіски. З колісної чи морської платформи БПЛА можна запускати зі спеціальних направляючих.

ALPAGUT має розкладні крила, які відкриваються після запуску. Довжина літака – 2,3 м, розмах крил – 2,5 м. У дію дрон приводиться за допомогою електродвигуна. При запуску з повітря дальність дії БПЛА – 60 км. Максимальна тривалість польоту – 60 хв.

Вага ALPAGUT складає 45 кг, при цьому його бойова частина може важити до 11 кг.

Дрон обладнаний дворежимною головкою самонаведення. Розумний боєприпас створений для знищення насамперед засобів ППО противника – ЗРК та РЛС. У ролику розробників ціллю для БПЛА слугує російський ЗРГК “Панцирь-С1”.

Тактика застосування ALPAGUT передбачає використання одного дрона або роя безпілотників. Перед безпосереднім враженням цілі дрони можуть якийсь час кружляти поблизу неї на висоті від 300 до 1500 м. У цей час відбувається дорозвідування і самонаведення.

Ще на цю тему