Україна представила авіаційні двигуни на виставці у Туреччині / Фото

10:40 27.10.2022

Українські компанії взяли участь у міжнародній оборонній виставці "SAHA EXPO 2022", яка пройшла в Туреччині.

На українському стенді асоціації "Укравіапром" були представлені ДП "Івченко-Прогрес", АТ "Мотор Січ", АТ "ФЕД", а також ТОВ "Радіонікс", повідомляє "Мілітарний".

У перший день роботи виставку відвідав український міністр стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

Він зустрівся з міністром промисловості Туреччини Мустафою Варанком, головою Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Деміром, гендиректором компанії Baykar Халюком Байрактаром, відвідав стенди провідних компаній галузі.

Виставку також відвідав лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

На виставці Україна продемонструвала свої авіаційні двигуни, зокрема, реактивний двигун АІ-322Ф, який оптимізували для експлуатації на сучасних учбово-тренувальних літаках. Він відповідає жорстким вимогам для двигунів цього класу. У 2021 році ці двигуни замовляла турецька оборонна компанія "Baykar".

Також продемонстровано реактивний малорозмірний двигун МС-400, який призначений для дозвукових безпілотних літальних апаратів.

Фото: ЗМІ Туреччини

На виставці показали й турбогвинтовий двигун сімейства МС-500В-C, який призначений для установки на літальні апарати різного призначення. Він дозволяє досягти високих економічних показників при їхній комерційній експлуатації. Для забезпечення оптимального компонування двигунів на різних типах літаків створено два конструктивні виконання двигуна: з виведенням валу вперед і назад.
 

Ще на цю тему