Лідери Вірменії і Азербайджану зустрінуться в Сочі на запрошення Путіна

09:00 27.10.2022

Наприкінці жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вирушить до Сочі для зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Про це повідомив голова Національних зборів Вірменії Ален Сімонян, пише "Європейська правда" з посиланням на вірменську служба "Радіо Свобода".

Сімонян сказав, що за його даними, прем'єр-міністр Пашинян 31 жовтня поїде до Сочі.

На запитання, чи зустрінеться Пашинян із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, спікер парламенту відповів: "Так, зустрінеться".

Прессекретар президента Росії Дмитрій Пєсков напередодні заявляв, що ведеться підготовка тристоронньої зустрічі Владіміра Путіна, прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва. Про терміни та місце проведення, за його словами, повідомлять пізніше. 

Офіційна представниця МЗС Марія Захарова зазначила, що Путін запросив Пашиняна і Алієва до участі у саміті.

Попередні зустрічі лідерів Вірменії та Азербайджану за участю президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та президента Франції Еммануеля Макрона відбулися у Празі 6-7 жовтня у рамках засідання Європейської політичної спільноти.

За підсумками зустрічей в Празі Вірменія та Азербайджан домовилися про розміщення цивільної місії ЄС вздовж кордону, яка працюватиме спільно з комісіями з делімітації.

Після Праги президент Азербайджану Ільхам Алієв допустив, що за певних умов мирний договір із Вірменією може бути підписаний до кінця 2022 року.
 

Ще на цю тему