Російські загарбники вивозять зерно з Бердянська залізницею / Фото

10:20 25.10.2022

Російські окупаційні війська й призначена окупантами «адміністрація» Бердянська активізували вивезення зерна залізницею.

Мешканці Бердянська розповідають у соцмережах про пожвавлення на залізничному вокзалі міста. На залізничних шляхах спостерігається рух вагонів-зерновозів із маркуванням РЖД, пише видання Порти України.

Російські загарбники вивозять зерно з Бердянська залізницею. Фото: t.me/brdnews

Раніше зерно вивозили автомобілями та морем. Зокрема, у червні балкер Zhibek Zholy вивіз з окупованого російськими військами Бердянська 7 тис. тонн пшениці. В середині вересня з’явилися повідомлення, що до Бердянська зайшов балкер Pawell, який вивіз чергову партію українського зерна, вкраденого окупантами.

У серпні Служба безпеки України (СБУ) оголосила про підозру очільнику російської окупаційної адміністрації на захопленій частині Запорізької області Євгену Балицькому, самопроголошеному «виконувачу обов’язків мера» Бердянська Олександру Сауленку та «директору» Бердянського морського порту Володимиру Стельмаченку, які допомогли РФ викрасти понад 650 тис. тонн українського зерна вартістю понад $200 млн з тимчасово окупованої Херсонщини і Запоріжжя.

На початку травня Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття морських портів Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ та Херсон, які розташовано на окупованих Росією територіях Запорізької, Донецької та Херсонської областей, до відновлення над ними контролю.

Наприкінці лютого російські війська окупували місто Бердянськ. Місцева влада відмовилася від співпраці з окупантами.
 

Ще на цю тему