В білорусі помічені іранські інструктори, які навчають росіян запускати дрони-камікадзе

09:00 24.10.2022

В білорусі помічена група іранських інструкторів, які навчають російських військових та координують запуски іранських дронів-камікадзе.

Про це повідомляє Руху національного спротиву України, передає УНН.

Цитата

«В селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА “Shahed-136” по об’єктах інфраструктури Київщини та північних та західних областях України», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що за останніми даними росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді та продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України.

Доповнення

Білий дім підтвердив, що іранський персонал знаходиться в окупованому росією Криму, допомагаючи російським силам проводити атаки безпілотників на Україну.

Український чиновник повідомив виданню The Jerusalem Post, що 10 іранців, які навчали російських солдатів, було вбито українськими ударами у російсько-українській війні минулого тижня.
 

Теми:

Ще на цю тему