Туреччина почала відмовляти росіянам у відкритті банківських карток

17:00 21.10.2022

На восьмому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну банки Туреччини при оформленні карток почали висувати додаткові вимоги до громадян рф.

Про це повідомляє finance.ua з посиланням на росЗМІ.

Серед вимог, що пред’являються для відкриття банківського рахунку, згадується дозвіл на роботу в Туреччині. Крім того, співробітники деяких банків стверджують, що в принципі не відкривають рахунки іноземцям.

Також банки почали запитувати у росіян загороджувальний депозит у розмірі $5 тис. і безповоротну комісію (не депозит) у розмірі 2 тис. лір (близько $107).

За інформацією видання, відкривати карти росіянам допомагають «посередники», які оцінюють свою послугу в 150-200 доларів.

15 вересня 2022 року США та ЄС посилили тиск на Туреччину у зв’язку з тим, що російська платіжна система підключена до турецьких банків.

В ЄС побоювалися, що банківський сектор Туреччини є лазівкою, яка дозволяє росії обходити санкції.

До російської платіжної системи «Мир» підключені п’ять великих турецьких банків: Vakıfbank, Ziraat Bank, Iş Bank, DenizBank і Halkbank.

Два з них — приватний банк DenizBank, що належить ОАЕ, і контрольований державою Halkbank, під’єдналися до системи «Мир» вже після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.
 

Ще на цю тему