Анкара готова допомогти покласти край російсько-українській війні шляхом переговорів – президент Туреччини

08:20 20.10.2022

Туреччина готова зробити будь-який внесок, необхідний для припинення російсько-української війни шляхом переговорів, заявив президент Туреччини Володимиру Зеленському в середу 19 жовтня передає УНН.

Деталі

У телефонній розмові Реджеп Тайіп Ердоган та Володимир Зеленський обговорили останні події у російсько-українській війні, йдеться у заяві Управління зв'язку Туреччини.

Ердоган наголосив на необхідності зберегти бачення дипломатичного рішення, заявивши, що Анкара готова запропонувати будь-який необхідний внесок для припинення війни шляхом переговорів, йдеться у заяві.

Зі свого боку, Зеленський сказав, що два лідери продовжили свій «дружній діалог» у телефонній розмові, і що він подякував Ердогану за «непохитну підтримку» Туреччиною територіальної цілісності та суверенітету України.

Додамо

Президент Туреччини раніше заявляв, що Анкара готова допомогти у переговорах між росією та Україною, щоб відновити безпеку Запорізької АЕС.

Ердоган тоді сказав, що роль Туреччини в угоді Чорноморської ініціативи, яка допомогла відкрити три українські порти для експорту сільськогосподарської продукції, є прикладом того, як Анкара може допомогти вирішити проблеми навколо ЗАЕС.

Ще на цю тему