У Норвегії затримали сина соратника путіна за запуск дрона на Шпіцбергені

09:00 20.10.2022

Норвезька поліція заарештувала сина близького соратника президента рф володимира путіна за запуск дрона над островом Шпіцберген.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Barents Observer.

Суддя окружного суду Західного Фіннмарка у вівторок постановив взяти під варту на два тижні сина одного з найближчих соратників путіна, оскільки є ризик, що фігурант може намагатися уникнути правосуддя, поки тривають слідчі дії.

«Чоловік має російське та британське громадянство, його звинувачують у порушенні §4 Закону про санкції через керування безпілотником на норвезькій території, на Шпіцбергені. Поліція заарештувала чоловіка 17 жовтня в Хаммерфесті та вилучила дрони та електронні пристрої, які зараз аналізуються», — сказала прокурор поліції Аня Міккельсен Індбйор.

За інформацією видання, затриманому, ім'я якого не називають, 47 років, він живе в Італії. Його батько - відомий російський бізнесмен, близький соратник путіна - після окупації Криму був внесений у санкційний список Держдепартаменту США.


У суді чоловік розповів, що його слід розглядати як громадянина Великої Британії. Він також зазначив, що здійснював плавання навколо Шпіцбергена і вздовж узбережжя Норвегії протягом кількох місяців починаючи з літа.

За даними російських ЗМІ, може йтися про Андрія Якуніна – сина ексглави РЖД і одного із засновників дачного кооперативу "Озеро" Володимира Якуніна, який з 2014 року перебуває під санкціями США через окупацію росією Криму.

Як повідомлялося, минулого тижня в Норвегії поліція затримала декількох росіян за зйомку місцерозташування критичної інфраструктури країни, що заборонено місцевим законом.

Ще на цю тему