Політичним в'язням Бахчисарая продовжили арешт до січня

13:20 19.10.2022

Південний окружний військовий суд залишив під вартою фігурантів «четвертої Бахчисарайської групи» — Аліма Суф'янова і Сейрана Хайредінова на 3 місяці, на такий же термін продовжили домашній арешт сліпому Олександру Сізікову.

Як пише Укрінформ, про це повідомила «Кримська солідарність».

«Кримські мусульмани залишаться у СІЗО до 20 січня 2023 року. З таким клопотанням до "судової колегії" звернувся "прокурор". На такий самий термін продовжили домашній арешт і сліпому Олександру Сізікову з інвалідністю по зору», - йдеться у повідомленні.

Прокурор заявляв, що обвинувачені, нібито, можуть на волі перешкоджати судочинству.

Адвокат Ліля Гемеджі зазначила, що «мова прокурора – добрий приклад посібника для студентів, вона не відображає об'єктивної дійсності». Захисниця звернула увагу, що Сізіков нікуди не втік, незважаючи на те, що перебуває під домашнім арештом.

Підсудні клопотали про відмову від державних адвокатів, але суд не погодився.

У липні 2020 року під час масових обшуків у Криму було затримано семеро людей. «Суд» Сімферополя обрав запобіжний захід для шістьох затриманих у вигляді тримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекірья Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов були заарештовані в залі суду та поміщені до СІЗО Сімферополь. Олександра Сізікова, який має інвалідність за зором, відправили під домашній арешт.

Усіх затриманих обвинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в росії терористичною.
 

Ще на цю тему