Росія досі не визнала порушення повітряного простору Молдови через пуски ракет по Україні

08:20 18.10.2022

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий у понеділок заявив, що Росія не надала жодних правдоподібних пояснень після того, як вранці 10 жовтня три російські ракети незаконно пролетіли над молдовським повітряним простором.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Носатий заявив в етері програми "360 градусів" на Radio Moldova.

"Офіційного пояснення ми не отримали. З дискусій, які були з колегами з МВС, і зокрема з дискусій, які я особисто мав з військовим аташе, російська сторона займає більш оборонну позицію щодо своїх дій і просить більше деталей від нашої сторони, ніж вони, щоб визнати цей випадок", – сказав глава Міноборони Молдови.

Санду: якщо РФ буде загрожувати Молдові - ми будемо захищатися
За його словами, російська сторона досі не визнала, що її ракети пролетіли над повітряним простором Молдови без дозволу.

Нагадаємо, 10 жовтня три російські ракети, запущені по цілях в Україні, пролетіли через повітряний простір Молдови. Їх зафіксували поблизу Рибниці, Сорок і Флорешт. У Міноборони Румунії заявили, що пуски могли бути здійснені з морських або наземних платформ у західній частині Криму. 

Молдова у зв’язку з цим викликала посла Росії. А президентка країни Мая Санду засудила масований удар по Україні, назвавши дії РФ проти цивільного населення варварством і тероризмом.

Ще на цю тему