«Нібулон» закінчив перший етап будівництва нового зернового терміналу на Дунаї

19:00 17.10.2022

ТОВ «Сільськогосподарське підприємство (СП) «Нібулон» закінчило перший етап будівництва зернового перевалочного терміналу на Дунаї. 

Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Вадатурський, пише видання Порти України.

Я радий повідомити, що ми закінчили перший етап будівництва нового терміналу компанії «Нібулон» в Ізмаїлі Одеської області, який розпочав мій покійний батько. Це допоможе нам пом’якшити збій використання наших встановлених експортних маршрутів. На Конференції з відновлення України в Лугано у липні міністр інфраструктури України приділив особливу увагу новому річковому порту в Ізмаїлі. Європейський Союз наголосив на важливості створення нових логістичних маршрутів такого типу між Україною та ринками ЄС до відновлення доступу України до чорноморських шляхів”, — написав Вадатурський у Facebook.

За його словами, ця та інші нещодавні інвестиції компанії «Нібулон» допоможуть зберегти позиції на ринку та забезпечать стабільність бізнесу і незалежність від тимчасового зернового коридору через Одесу.

Андрій Вадатурський змінив батька на посаді генерального директора компанії «Нібулон» після його трагічної смерті разом із дружиною 31 липня.

Війна не лише позбавила компанію її засновника, але також серйозно порушила її роботу та виконання основних завдань. Постраждало все виробництво «Нібулона», логістика та експортні можливості. 20% активів компанії перебувають в умовах тимчасової окупації в південних та східних регіонах України, а обсяги експорту різко впали у порівнянні з попередніми роками.

Оскільки сьогодні компанія «НІБУЛОН» не може працювати у звичному режимі, транспортні витрати для аграріїв зросли в десять разів. Це зменшило їхні прибутки та призвело до суттєвого підвищення цін для кінцевого споживача. Завдяки партнерам, які зберігають довіру до нашої здатності досягати поставлених цілей, рух грошових коштів залишається стабільним. Ми вдячні нашим партнерам за підтримку та гнучкість у цей скрутний час”, — наголосив Вадатурський.

ТОВ «СП «Нібулон» (засноване у 1991 році) — один із найбільших операторів зернового ринку України, володіє розгалуженою мережею з 27 елеваторів, у тому числі 13 річковими перевантажувальними терміналами: 10 філій — на Дніпрі, 2 філії — на Південному Бузі, а також власним перевантажувальним терміналом у Миколаївському морському порту. Потужності зберігання зерна на річці становлять 1,13 млн тонн. Власний флот судноплавного підрозділу налічує понад 80 суден. У 2021 році «Нібулон» відвантажив на експорт 5,64 млн тонн сільгосппродукції, що є абсолютним рекордом річної перевалки за час його діяльності.
 

Ще на цю тему