Глава МЗС Румунії прокоментував ранкову атаку «Шахедами», що поцілили недалеко від посольства

14:00 17.10.2022

Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску засудив ранкову атаку Росії дронами-камікадзе, згадавши, що деякі влучили неподалік від посольства Румунії у Києві. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у коментарі ЗМІ перед зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС.

Богдан Ауреску сказав, що у центрі уваги на зустрічі будуть останні ескалаційні кроки Росії, у тому числі масований ракетний удар по всій території України 10 жовтня та ранкова атака дронами 17 жовтня. 

"Сьогодні з ранку я на зв’язку з посольством Румунії у Києві. Деякі удари поцілили поруч - на відстані від кілометра до 1,5 кілометра від офісу нашого посольства, але зі співробітниками все добре", - розповів Ауреску, зазначивши, що Румунія буде пильно стежити за розвитком ситуації. 

"Ці удари - кричуще порушення міжнародного гуманітарного права, яке чітко забороняє будь-які удари по цивільних об’єктах і цивільних", - наголосив глава МЗС Румунії.

Зазначимо, у цьому районі розташовані ще низка дипломатичних представництв - зокрема, Чехії, Німеччини, Австрії, Данії. 

Богдан Ауреску також наголосив на необхідності підтримувати Молдову, яка відчуває на собі наслідки війни в Україні, та окремо закликав допомогти країні впоратися з викликами енергетичної кризи. Він згадав також, що запуск Росією частини ракет по Україні 10 жовтня через повітряний простір Молдови також є порушенням міжнародного права.
 

Ще на цю тему