Пентагон зробить все можливе для забезпечення ЗСУ супутниковим зв’язком

10:30 16.10.2022

На брифінгу для преси заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінг відповіла на запитання журналістів щодо забезпечення Збройних Сил України супутниковим зв’язком Starlink.

Про це повідомляє група Інформаційний спротив.

«Що ж, ми, безперечно, визнаємо переваги, які має будь-яка можливість супутникового зв’язку, і він дозволяє українцям використовувати ці переваги не лише на полі бою, але й у самій країні. І ми розуміємо крихкість цих комунікацій, і важливо, щоб командування й управління залишалися недоторканими на полі бою, та й усюди. Але знову ж таки, ми оцінюємо наші варіанти і намагаємося зробити все можливе, щоб допомогти цим супутниковим комунікаціям, їх можливостям; забезпечити, щоб цей зв’язок залишався доступним для українських сил.

Ми працюємо з Міністерством оборони України. Ми знаємо, що така вимога є і що потрібні можливості супутникового зв’язку, і ми хочемо мати можливість забезпечити стабільний зв’язок для українських військ і для України. Ось чому ми працюємо і будемо працювати з нашими партнерами та союзниками, щоб розглянути всі варіанти того, як найкраще підтримати тих, кого вказала Україна.

І Сполучені Штати, і це міністерство продовжують нашу підтримку України, і ви щойно бачили, як міністр завершує свою поїздку до Брюсселя, зустрічаючись із понад 50 країнами в Контактній групі з питань оборони України, щоб поговорити про те, що ми можемо зробити, щоб забезпечити Україну, і яких можливостей та підтримки вони потребують, і це буде одна з цих можливостей» — наголосила Сабріна Сінг.

Також, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав створити коаліцію для фінансування роботи супутникового інтернет-зв’язку Starlink в Україні або знайти альтернативного постачальника. Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

Ще на цю тему