У навчаннях НАТО із ядерного стримування візьмуть участь 14 країн

12:00 15.10.2022

У планових навчаннях НАТО із ядерного стримування, які з 17 жовтня проходитимуть у північно-західному регіоні Європи, візьмуть участь 14 країн.

Про це повідомляється на сайті НАТО, пише Укрінформ.

«Повітряні сили з усього НАТО будуть відпрацьовувати використання спроможностей ядерного стримування із залученням десятків літаків над північно-західним регіоном Європи починаючи з понеділка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у навчаннях Steadfast Noon, які триватимуть до 30 жовтня, візьмуть участь 14 країн та близько 60 літаків різних типів, включаючи винищувачі четвертого та п’ятого покоління, літаки спостереження та заправники. Як і торік, у навчаннях візьмуть участь американські бомбардувальники В-52, які прибудуть з авіабази Minot у Північній Дакоті.

Тренувальні польоти відбуватимуться над територією Бельгії, яка приймає навчання, а також над Північним морем і Великою Британією. Під час навчань не проводитимуться вправи з бойовою стрільбою.

Як повідомлялося, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг наголошував, що навчання із відпрацювання ядерного стримування є плановими, вони проводяться регулярно для того, щоб засоби ядерного стримування НАТО залишалися безпечними, захищеними та ефективними
 

Ще на цю тему