Партія-переможець виборів у Болгарії запропонувала звернення Зеленського на відкритті парламенту

10:00 15.10.2022

Партія ГЕРБ, що перемогла на виборах у Болгарії, скликала міжпартійну зустріч, щоб домовитися про відеозвернення президента України Володимира Зеленського під час відкриття парламенту 19 жовтня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

Ця пропозиція викликала суперечки після того, як у четвер сторони вирішили не запрошувати посла Росії Елеонору Мітрофанову та її білоруського колегу.

Партія ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова заявила про свою незгоду за участю Мітрофанової лише після того, як ЗМІ повідомили, що вона не має позиції і, отже, Мітрофанова буде запрошена.

У середу 12 жовтня депутат ГЕРБ Вежді Рашидов навіть заявив, що якщо Мітрофанову не запросять, то Болгарія ніби як оголошує війну Росії.

Тим часом Борисов намагається сформувати "євроатлантичну" правлячу коаліцію, але поки що не має підтримки з боку Демократичної Болгарії, і партії "Ми продовжуємо зміни", оскільки вони стурбовані поганою репутацією його попереднього уряду щодо корупції.

Як відомо, у Болгарії після тривалої політичної кризи відбулися четверті поспіль позачергові вибори. Найнижча за останні 32 роки явка засвідчила, що від виборів болгари стомилися.

Є всі шанси, що це – не останні дострокові вибори, які найближчим часом чекають Болгарію.

Втім, і це голосування принесло низку гучних результатів. На жаль, загальний підсумок виглядає тривожним, йдеться у статті Клінч на користь проросійських сил: чим завершилися дострокові вибори у Болгарії.
 

Ще на цю тему