Ердоган доручив уряду почати роботу над російським газовим хабом

15:40 14.10.2022

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив міністерству енергетики та природних ресурсів опрацювати кроки щодо створення запропонованого президентом РФ Владіміром Путіним газового хабу.

Про це повідомило турецьке державне агентство Anadolu, пише "Європейська правда".

Ердоган вважає, що найзручнішим місцем для запропонованого Путіним нового газового хабу до Європи може стати регіон Трак'я на північному заході Туреччини.

"Для газового хабу буде визначено найбільш відповідне місце. Туреччина вже має газовий хаб, який працює для задоволення внутрішніх потреб. А новий хаб буде націлений на міжнародні поставки. 

Міністерство енергетики та природних ресурсів Туреччини та російські відомства проведуть спільну роботу і представлять нам підсумки, після чого будуть зроблені конкретні кроки. Жодних затримок не плануємо", - сказав Ердоган у розмові з журналістами, які супроводжували його на саміті Наради щодо взаємодії та заходів довіри в Азії в Астані.

Напередодні Путін на зустрічі з Ердоганом повторив свою ідею про те, що Туреччина могла би бути газовим хабом для продажу газу у Європу й інші країни та майданчиком для формування ціни на газ.

Тезу про газовий хаб у Туреччині на заміну пошкодженим "Північним потокам" посадовці РФ також активно просували напередодні на енергетичному форумі у Москві. 

Ще на цю тему