ЄС ще не ухвалив рішення про розгортання місії на кордоні Вірменії та Азербайджану

18:40 13.10.2022

У Європейському Союзі не підтверджують заяви міністра закордонних справ Вірменії Арарата Мірзояна про ухвалення рішення щодо розгортання цивільної місії на азербайджансько-вірменському кордоні.

Про це "Європейській правді" в четвер 13 жовтня повідомило джерело в ЄС.

"Європейський Союз ще не ухвалив офіційного рішення. Очікується, що це станеться наступного тижня на засіданні міністрів закордонних справ ЄС у Люксембургу", – сказало джерело.

Напередодні глава вірменського МЗС під час зустрічі з російським візаві Сергієм Лавровим заявив, що Європейський Союз ухвалив рішення про розгортання місії зі з’ясування фактів на кордоні Азербайджану та Вірменії.

Раніше, за підсумками зустрічі в Празі Вірменія та Азербайджан у принципі домовилися про розміщення цивільної місії ЄС вздовж кордону, яка працюватиме спільно з комісіями з делімітації.

Місія розпочне свою роботу у жовтні та триватиме максимум два місяці. 

"Метою цієї місії є зміцнення довіри та за допомогою своїх звітів внесення вкладу в роботу прикордонних комісій", - йдеться у повідомленні.

Після зустрічі у Празі президент Азербайджану Ільхам Алієв допустив, що за певних умов мирний договір із Вірменією може бути підписаний до кінця 2022 року.
 

Ще на цю тему