Вибух на Керченському мосту: фсб рф заявляє про затримання восьми підозрюваних

13:20 12.10.2022

фсб рф повідомила про затримання п'яти громадян росії, трьох громадян України та Вірменії в рамках розслідування справи про вибух на Керченському мосту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

фсб та ск рф нібито встановили, що «організатором теракту на Кримському мосту було Головне управління розвідки Міноборони України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура», заявили в російській спецслужбі.

За даними слідства, вибуховий пристрій нібито був закамуфльований у рулони з будівельною поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою 22770 кг і на початку серпня відправлений з морського порту м. Одеси до болгарського м. Русе, потім був переправлений у Грузію, згодом - у Вірменію, розвантажений на оптовій базі Армавіра Краснодарського краю. Документи на вантаж нібито були змінені, одержувачем вказана неіснуюча фірма у Республіці Крим.

У фсб вважають, що контроль за пересуванням вантажу по всьому маршруту та контакти з учасниками схеми транспортування нібито здійснював співробітник ГУР МОУ.

У спецслужбі заявили, що розслідування теракту продовжується.

Як повідомлялося, вранці 8 жовтня на Керченському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований український Крим, виникла пожежа, спалахнули цистерни з пальним, зруйнована частина дорожнього полотна. Рух мостом був зупинений, на АЗС на півострові утворилися величезні черги.

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Болгарська служба контррозвідки (SANS) веде власне розслідування заяви росії про те, що вантажівка, яка підірвалася на Кримському мосту, нібито прибула з Болгарії.

Ще на цю тему