В Анкарі закликали до "найшвидшого перемир'я" України й РФ, але без поступок територіями

08:40 12.10.2022

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав до якнайшвидшого "життєздатного" перемир’я між РФ та Україною, зазначивши, що цей мир не має передбачати територіальних поступок з боку України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AFP.

"Потрібно якнайшвидше досягти перемир’я, чим швидше, тим краще. На жаль, обидві сторони швидко облишили дипломатичні спроби… Що довше тягнеться війна, то гіршою і складнішою стає ситуація", - сказав він. 

При цьому, Чавушоглу додав, що не має на увазі мир з примушенням України до територіальних поступок. 

"Це має бути справедливий мир для України. Де ведеться війна? На території України. Має початися процес, який гарантує територіальну цілісність України. Без припинення бойових дій "здорова" розмова про ці питання неможлива", - сказав глава МЗС Туреччини. 

Нагадаємо, після масованого ракетного удару РФ по українських містах 10 жовтня глави МЗС України й Туреччини мали телефонну розмову. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, вони скоординували кроки для реагування через Генасамблею ООН.

Також стало відомо, що 13 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та президент РФ Владімір Путін планують зустріч у Казахстані. 

Ще на цю тему