У Криму мають намір відправити на війну з Україною ще щонайменше 2500 осіб

19:40 11.10.2022

У тимчасово окупованому Криму триває злочинна мобілізація до армії росії, окупанти планують мобілізувати ще щонайменше 2500 кримчан.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента в АР Крим.

«Злочинна мобілізація триває всупереч усім положенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. За інформацією активістів, окупанти планують мобілізувати ще щонайменше 2500 мешканців окупованого Криму, попри заяви про нібито виконання “плану призову”, - йдеться в дописі.

У представництві зазначили, що на півострові масово мобілізують багатодітних, українських військових пенсіонерів, молодих людей, які мають проблеми зі здоров’ям, а також тих, хто ніколи не служив.

У відомстві розповіли про випадок, коли в окупаційній адміністрації Севастополя закликали роботодавців подати до військкоматів списки працівників, які підпадають під примусову мобілізацію.

Також зазначається, що багатьох мобілізованих одразу ж направляють до російських бригад, які зазнали найбільших втрат. Так, до 810-ої бригади морської піхоти впродовж останнього тижня привезли щонайменше 300 людей, зазначили у представництві.

Тут звертають увагу на випадки, коли незаконно мобілізовані намагаються собі нашкодити, аби не йти до росармії, та навіть є спроби самогубства.

«Закликаємо наших громадян не чинити собі умисної шкоди для здоров’я та користуватися нашою інструкцією, як уникнути злочинної мобілізації», - наголосили у відомстві.
 

Ще на цю тему