Підрив Керченського мосту значно сповільнив вантажні перевезення окупантів

14:40 11.10.2022

Внаслідок ушкодження Керченського мосту, який з’єднує Росію і тимчасово окупований Крим, рух вантажного автомобільного та залізничного транспорту по мостовому переходу зупинено, частково можливий лише рух легкових автівок. 

Про це повідомляє видання Порти України з посиланням на росЗМІ.

Переправлення вантажного автотранспорту здійснюється поромами між російським портом «Кавказ» і тимчасово окупованою Керчю. Наразі відчутна нестача вантажних поромів.

У неділю, 9 жовтня, на Керченській поромній переправі вдалося організувати курсування вантажних поромів «Керченський 2» і «Лаврентій». Більш ніж за добу пороми перевезли в обох напрямках 407 вантажних авто. На ранок вівторка, 11 жовтня, на переправі також почали працювали великий пором «Мрія» і малий пором «Єйськ». Пороми відправляються кожні дві години, один оборотний рейс триває чотири години.

Як повідомив міністр транспорту РФ Віталій Савельєв у понеділок, 15 жовтня заплановано прибуття додаткового автомобільного порома. Крім того, 12 та 15 жовтня планується запустити три залізничні пороми.

За його словами, роботу двох поромів нині обмежують недостатні глибини у порту Керч. Для проведення днопоглиблювальних робіт із Геленджика було відправлено земснаряд. Розрахунковий термін завершення робіт — 14 жовтня.

Тим часом скупчення вантажних автомобілів в обох напрямках поступово збільшуються. Зокрема, станом на 14:00 понеділка з боку Криму очікували на переправлення понад 650 вантажівок, з боку Тамані — 700.

Російські окупанти і окупаційна влада Криму пропонують перевізникам здійснювати перевезення через територію окупованих південних областей України.

На мосту через Керченську затоку вранці 8 жовтня, вибухом і пожежею було пошкоджено автомобільну і залізничну частину мостового переходу.
 

Ще на цю тему