Окупанти привезли на Запорізьку АЕС свого «керівника» / Фото

12:20 11.10.2022

Російські окупанти 10 жовтня привезли на захоплену Запорізьку АЕС в Енергодарі так званого нового «очільника», який за повідомленнями російських ЗМІ вже «приступив до роботи».

За даними «Росатома», ним є колишній головний інженер Балаківської АЕС (Саратовська область), голова незаконного АТ «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС» Олєг Романенко, пише ZN,UA.

Олєг Романенко. Фото "Росенергоатом"

Так само сьогодні окупанти почали примушувати персонал Запорізької АЕС «працевлаштовуватися» на щойно створену фейкову «Запорізьку АЕС».

Президент «Енергоатому» Петро Котін, який зараз виконує обов’язки гендиректора ЗАЕС, закликав працівників не піддаватися на пропозиції окупантів.

«Знаю, як тяжко вам щодня бачити обличчя окупантів та, ігноруючи їхні погрози, тримати удар. Але закликаю вас не здаватись і зараз. Не робити того жахливого кроку, на якому наполягають загарбники, не підписувати жодних заяв, угод і контрактів», - йдеться у зверненні Котіна.

Він наголосив, що «Енергоатом» захистить працівників станції, якщо незгода з окупантами призведе до негативних наслідків.

«Ми вас не покинемо. Зберігайте спокій і твердо стійте за Україну та українську ЗАЕС. Всім патріотам компанія забезпечить гідне життя. Головне – дочекатися перемоги над окупантом, а вона вже близько!», - додав Коін.

Запорізька АЕС і надалі працюватиме згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, запевнив в.о. гендиректора станції.
 

Ще на цю тему