Подоляк пояснив вибух на Керченському мосту конфліктом між військовими та силовиками рф

08:30 09.10.2022

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними воєнними компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Як передає Укрінформ, про це радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк сказав у коментарі ЗМІ, повідомили в ОПУ.

«Щодо Керченського мосту. Це конкретний матеріальний прояв конфлікту між фсб/пвк з одного боку і міноборони/генерального штабу рф з іншого», - заявив Подоляк.

За його словами, ми є свідками початку в росії масштабних процесів.

«Різко впала керованість серед силовиків, почалися потужні конфлікти серед російських спецслужб, всі шукають винних у військових поразках, хочуть переформатувати найближче оточення пана путіна і зайняти інші посади. Або арештувати тих чи інших генералів», - зазначив Подоляк.

Він акцентував, що фура, яка здетонувала, за всіма ознаками заїхала на міст з боку рф, тож відповіді потрібно шукати саме в росії.

За його словами, логістика підриву, синхронізація з паливним ешелоном, обсяг знищеного дорожнього полотна - все це чітко вказує на російський слід.

«Тому ще раз, наразі в цьому яскравому інциденті ми вбачаємо загострення конфлікту між військовими та силовими структурами росії та його вихід з-під контролю кремля. Російська верхівка шукає винних за поразки на фронті. фсб та власники пвк ведуть кампанію за звільнення військового керівництва - міністра шойгу та глави гш герасимова», - вважає Подоляк.

Він зазначив, що підрив мосту - особистого проєкту путіна - не тільки підриває позиції фсб, яка дозволила цьому статися, але і дає алібі військовим за системні поразки на півдні України. Мовляв, через провал фсб обвалилася вся логістика тилового забезпечення і підвозу резервів.

Читайте також: Підрив Керченського мосту відкриває можливості для посилення наступу ЗСУ – чеський експерт
Як повідомлялося, 8 жовтня, близько 06:00 на Керченському мосту, який з'єднує росію та окупований Крим, зафіксували вибух та пожежу. На відео зафіксовано, як горить вантажний потяг, обвалилась частина дорожнього полотна.

Теми:

Ще на цю тему