П’ятий зафрахтований ООН балкер вирушив зерновим коридором до Африки / Фото

15:40 07.10.2022

Балкер New Island (прапор — Мальта), зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН (World Food Programme — WFP) в рамках Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування, у п’ятницю, 7 жовтня, вирушив із морського порту Чорноморськ. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, повідомляє видання Порти України.

Це п’яте судно, зафрахтоване WFP, яке вийшло з українських портів з початку роботи зернової ініціативи. На його борту — 30 тис. тонн пшениці, яка буде доставлена до Ефіопії.

Загалом у рамках роботи WFP порти Великої Одеси відправили вже 150 тисяч тонн пшениці, партії якої були спрямовані до Ефіопії, Ємену та Афганістану.

У п’ятницю з портів Чорноморськ, Одеса та «Південний» зерновим коридором вийшли три судна, які доправлять 56,6 тис тонн пшениці та кукурудзи для країн Африки, Азії та Європи.

Станом на 7 жовтня в рамках зернової ініціативи порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 285 суден, які експортували 6,4 млн тонн агропродукції.

П’ятий зафрахтований ООН балкер вирушив зерновим коридором до Африки. Фото: mtu.gov.ua

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше зафрахтоване WFP судно в рамках Ініціативи прибуло в Африку наприкінці серпня. Балкер Brave Commander доставив до порту Джибуті 23 тис. тонн української пшениці, яку після розвантаження відправили в Ефіопію.
 

Ще на цю тему