Байден: через можливість втрати влади ядерні погрози путіна стають більш небезпечними

14:20 07.10.2022

Президент США Джо Байден різко попередив про небезпеку ядерних погроз президента росії володимира путіна, оскільки москва продовжує стикатися з військовими невдачами в Україні.

Про це він сказав під час виступу на благодійному заході Демократичної партії в Нью-Йорку, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Уперше з часів Карибської кризи ми маємо пряму загрозу застосування ядерної зброї, якщо насправді все продовжуватиметься тим шляхом, яким вони (росіяни – Укрінформ) йдуть», — попередив Байден.

Він вважає, що немає можливості «легко застосувати тактичну ядерну зброю та не закінчити Армагеддоном».

На думку Байдена, путін може зайти дуже далеко через втрату влади.

«У нас є хлопець, якого я знаю досить добре. Він не жартує, коли говорить про потенційне використання тактичної ядерної зброї, біологічної чи хімічної зброї, тому що його армія, можна сказати, неефективна», - зазначив американський президент.

«Ми намагаємося з’ясувати, як далеко путін зайде? Де він зупиниться? Як поведеться, коли втратить не лише обличчя, але й значну владу?», — сказав Байден.

Водночас міністерство оборони США заявило, що не отримувало інформації, яка вказувала б на те, що кремлівський лідер вирішив піти далі своїх погроз щодо застосування ядерної зброї у війні з Україною.

Речник Пентагону генерал Патрік Райдер підкреслив, що Сполучені Штати й союзники сприймають ядерні загрози серйозно та продовжують моніторити розвиток ситуації.
 

Ще на цю тему