росіяни хотіли замовити за кордоном бронежилети та зимову форму: Туреччина відкинула запити рф

18:00 06.10.2022

росіяни намагаються замовити за кордоном бронежилети та зимову форму, Туреччина вже відкинула запити рф.

Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Боднар у четвер, 6 жовтня, у Twitter, пише УНН.

Деталі

Міністр оборони України Олексій Резніков, як зазначає видання gdh defence, заявив: "Ми отримали інформацію від нашого партнера Туреччини, що росіяни намагаються замовити 200 тисяч бронежилетів та 500 тисяч комплектів зимового одягу з третіх країн. Тим часом, наші турецькі партнери відмовилися від цих замовлень".

Це ж підтвердив і посол України у Туреччині Василь Боднар.

"Туреччина відкинула запити рф" - написав посол.

Доповнення

Це не перший випадок, коли повідомляється про спроби росії отримати за кордоном воєнні засоби. Так, ще з літа США неофіційно й офіційно повідомляли, що Іран здійснив постачання безпілотних літальних апаратів росії.

Уже у вересні росія проводила в Україні атаки за допомогою безпілотників-камікадзе, які, за словами українських військових, були іранськими безпілотниками Shahed-136. 23 вересня вперше було збито багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Через постачання Іраном зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства в Києві.

Тим часом Іран заперечує постачання дронів-камікадзе росії.

Ще на цю тему