За допомогою засобів РЕБ рф втручається в систему надання координат судна, чим завдає небезпеки суднам, що везуть зерно з України - Клименко

12:20 06.10.2022

Росіяни за допомогою систем радіоелектронної боротьби втручаються в роботу систем надання координат суден, що викривлює їх реальне положення.

Це завдає небезпеки судноплавству суднам торгівельного флоту інших країн, зокрема тих, що вивозять зерно з портів України. Про це повідомляє Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook:

«Це є "GPS Spoofing" - тобто навмисне втручання в систему надання координат судна, що викривлює його реальне положення... 

Внаслідок цього румунський суховантаж з українським зерном WHITE STAR відображається на морських електронних картах не там, де він насправді, тобто на шляху з Одеси "зерновим коридором", а в Ягорлицький затоці, де його не може бути.

Хто це робить - цілком зрозуміло... (уточнюю на прохання - це робить РФ засобами радіолектронної боротьби, вже не вперше в свої практиці).

(WHITE STAR IMO: 9381938, Flag: Panama [PA. Summer DWT: 9223 t. Registered owner SEAPRIDE SHIPMANAGEMENT CO Care of White Star Shipmanagement Inc , Block I2-I3, Bulevardul 1 Decembrie 1918 2, 900711 Constanta, Romania)».

Карта: Андрій Клименко, Фейсбук

«Ну а другий суховантах з зерном відобразився на суші - на окупованому Кримському півострові - LADY PERLA. IMO: 9149732. Flag: Liberia [LR]. Summer DWT: 23923 t. Власник - скоріш за все турецький», - додає Андрій Клименко.
 

Карта: Андрій Клименко, Фейсбук

Ще на цю тему