У Криму російський суд продовжив арешт колишньому офіцеру ВМС України Олексію Кисельову

11:20 05.10.2022

Викраденому в окупованому Генічеську екскомандиру розвідувального корабля Військово-морських сил України «Славутич» Олексію Кисельову підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт на два місяці.

При цьому Кисельов, як і раніше, відчуває проблеми зі здоров'ям, що з'явилися після його затримання російськими силовиками, пише видання Крим.Реалії.

Про це Крим.Реалії розповіли близькі Олексія Кисельова. За їхніми словами, після застосування насильства під час його затримання, права рука у нього досі «практично не робоча», також він має труднощі з лівою рукою.

«Там його (у Сімферопольському СІЗО – КР) попросили написати від руки записку, він сказав, що йому важко довго тримати ручку», – повідомили його близькі.

Наразі зв'язок із Кисельовим здійснюється через його адвоката Олексія Ладіна. За наявною інформацією близьких Кисельова, наразі з ним «поводяться нормально».

Нагадаємо, що на початку серпня адвокат Олексія Кисельова Олексій Ладін повідомив, що російські силовики піддали його підзахисного катуванням із застосуванням електричного струму.

Про викрадення Олексія Кисельова 30 червня повідомив його син Артем Кисельов. За його словами, 29 липня підконтрольний Росії суд призначив Олексію Кисельову запобіжний захід – 2 місяці в СІЗО м. Сімферополь. Артем Кисельов також зазначав, що фізичний стан батька свідчить про побиття і, можливо, тортури.

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим заявили, що викраденого російськими силовиками в окупованому Генічеську екскомандира розвідувального корабля Військово-морських сил України «Славутич» Олексія Кисельова мають негайно звільнити.

Ще на цю тему