Туреччина відкрила новий ринок для української продукції

15:20 04.10.2022

Міністерство закордонних справ спільно з Державною службою з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів домовилися з турецькими колегами про відкриття нового ринку для українського експорту — постачання тваринного білка.

Как пишут Порты Украины про це повідомила прес-служба МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що МЗС та Держпродспоживслужба продовжують спільну роботу над підтримкою українського експорту, усуненням технічних перешкод у торгівлі, наданням державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Завдяки цій роботі Туреччина у вересні відкрила новий ринок для експорту продукції українського виробництва, а саме переробленого тваринного білка (не призначеного для споживання людей)”, — поінформувала прес-служба.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що МЗС готове допомагати кожному українському бізнесу у виході на нові ринки, якщо у відповідь бізнес створюватиме в Україні робочі місця та сприятиме зростанню валютних надходжень в економіку України, що критично важливо для нашої держави в умовах війни.

У цьому контексті він також нагадав про міжнародну платформу економічної дипломатії NAZOVNI, яка надає вітчизняному бізнесу ефективну допомогу у пошуку іноземних партнерів, а також інформаційну та організаційну підтримку.

Теми:

Ще на цю тему