КНДР підтримала російську анексію території України, звинувативши США

13:00 04.10.2022

Північна Корея підтримала проголошену Росією анексію частин України.

Про це заявило у вівторок міністерство закордонних справ КНДР, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Державне агентство KCNA повідомило про резолюцію Ради безпеки ООН, ініційовану США, яка засуджує проголошену анексію українських територій 30 вересня. Росія наклала вето на резолюцію в п'ятницю.

Пхеньян підтримав заяву Москви про те, що регіони самі вирішили стати частиною Росії.

Джо Чхоль Су, генеральний директор міжнародних організацій у МЗС Пхеньяна, заявив, що референдуми були проведені "законно" відповідно до Статуту ООН, але Сполучені Штати дотримуються "бандитських подвійних стандартів" після того, як самі вторглися до інших країн.

"Для збереження незаперечного "однополярного світу" США втручаються у внутрішні справи незалежних країн і обмежують їхні законні права, зловживаючи Радою безпеки ООН", - заявив Джо Чхоль Су у заяві, поширеній KCNA.

"США розв'язали агресивні війни проти суверенних держав, включаючи колишню Югославію, Афганістан та Ірак, але дії США не піддавалися сумніву з боку РБ ООН", - додав він.

За його словами, Рада безпеки зіткнеться з наслідками, якщо вона наслідуватиме "свавільні та довільні дії Вашингтона, а також дії, засновані на подвійних стандартах".

Україна розірвала відносини з Північною Кореєю, давнім союзником Росії, у липні, після того, як Пхеньян визнав дві самопроголошені республіки "ДНР" і "ЛНР".

Минулого місяця Сполучені Штати заявили, що Росія купує у Північної Кореї мільйони ракет та артилерійських снарядів для використання в Україні. Але Північна Корея заперечила це.

Ще на цю тему