Азербайджан висловив протест Франції через напади на своє посольство

11:00 04.10.2022

Міністерство закордонних справ Азербайджану в понеділок викликало посла Франції Захарі Ґроса, якому вручило ноту протесту через акт вандалізму проти азербайджанського посольства в Парижі, скоєного "радикальними вірменськими угрупованнями".

Як передає "Європейська правда", про це йдеться в повідомленні МЗС Азербайджану.

Зазначається, що послу Франції повідомили про збільшення кількості нападів, "скоєних радикальними вірменськими угрупованнями, які проживають у Франції, на дипломатичні представництва Азербайджану, розташовані на території Франції".

За твердженням Баку, останній такий напад стався в ніч проти 1 жовтня, коли "група радикально налаштованих вірмен" закидала адміністративну будівлю посольства червоною фарбою та написала "образливі слова на адресу Азербайджану".

В азербайджанському МЗС заявили, що Франція не вжила необхідних заходів для захисту посольства та його співробітників відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року.

Там зажадали від Парижа розслідувати напади, притягнути винних до відповідальності, усунути шкоду, завдану адміністративній будівлі посольства, та виплатити компенсацію, а також організувати належну охорону.

Нагадаємо, посольство Азербайджану у Великій Британії в серпні зазнало нападу представників радикальних релігійних груп.

Ще на цю тему