Ексглава ЦРУ розповів, якою може бути відповідь США і НАТО на ядерний удар РФ

16:20 03.10.2022

Американський генерал у відставці і колишній глава ЦРУ Девід Петреус вважає, що у разі застосування Росією ядерної зброї США і союзники по НАТО повинні вивести з ладу всі конвенційні сили РФ на полі бою в Україні і в Криму.

Про це, як пише Європейська правда, Петреус сказав в ефірі ABC News.

Путін програє, незважаючи на "значні", але "відчайдушні" кроки у війні, сказав Петреус.

"Президент Володимир Зеленський і Україна мобілізувалися набагато краще, ніж Росія. Україна набрала, навчила, оснастила, організувала і застосувала сили незрівнянно краще, ніж Росія ", - зазначив він.

"Жодна анексія, жодна кількість навіть завуальованих ядерних погроз не може вивести його з цієї ситуації" – наголосив ексглава ЦРУ.

Відповідаючи на запитання, чи може Росія перемогти у війні з Україною, Петреус сказав, що не бачить як: "Вони не можуть. Він [Путін] нічого не може зробити на цьому етапі".

"Він продовжуватиме програвати на полі бою", - зазначив він.

П'ятнична промова Путіна, в якій він оголосив про анексію частин України, була покликана підірвати рішучість Європи кинути виклик Росії, яка є основним постачальником енергоносіїв на континенті, сказав Петреус.

"На Європу чекає важка зима. Потік природного газу буде дуже скорочений, але вони пройдуть через це, і я не думаю, що вони зламаються в питанні підтримки України ", - вважає генерал.

"Все може стати гірше для Путіна і для Росії. І навіть застосування тактичної ядерної зброї на полі бою цього зовсім не змінить", - сказав Петреус.

За його словами, у відповідь США та їхні союзники по НАТО можуть "вивести з ладу всі російські звичайні збройні сили, які ми можемо побачити і ідентифікувати на полі бою" в Україні, в Криму, який Росія анексувала в 2014 році, і на кораблях у Чорному морі.

"Це не може залишитися без відповіді. Але це не буде розгортанням війни – не буде ядерної зброї за ядерну зброю. Ніхто не хоче потрапити в ядерну ескалацію. Але треба показати, що це не може бути прийнято жодним чином", - сказав Петреус.
 

Ще на цю тему