Трьох ексдепутатів міськради Севастополя судитимуть за державну зраду

18:00 01.10.2022

Трьох колишніх депутатів міської ради Севастополя VI скликання, які підтримали 2014 року окупацію російською федерацією Криму, заочно судитимуть за звинуваченням у державній зраді. 

Про це повідомила Прокуратура Криму та Севастополя, пише група Інформацыйний спротив.

«Встановлено, що у 2014 році, задля приховання факту окупації півострова збройними силами рф та з метою легітимізації дій держави-окупанта, обвинувачені, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради, проголосували за підтримку ряду незаконних рішень уже не діючої на той час Верховної Ради АР Крим, зокрема: «Про підтримку рішень ВР АР Крим про незалежність Криму та створення так званої «республіки Крим»»; «Про звернення до рф з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу рф в статусі міста федерального значення»; «Про перейменування Севастопольської міськради у «законодавчі збори Севастополя»», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Повідомляється, що обвинувачені надавали допомогу представникам іноземної держави у веденні підривної діяльності проти України.

Прокуратура АРК та Севастополя не називає імен та прізвищ обвинувачених. Чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив виданню Крим.Реалії, що заочно судитимуть Прудникову Ніну Дмитрівну, Непрана Сергія Альбертовича, Риля Сергія Бернардовича. За даними українського виборчкому, у 2010 році Прудникова стала депутатом міськради Севастополя від Партії регіонів, Риль представляв «Російський блок», Непран – «Сильну Україну».
 

Ще на цю тему