Окупанти затримали та вивезли у невідомому напрямку гендиректора Запорізької АЕС Мурашова

15:00 01.10.2022

Окупанти РФ у п’ятницю, 30 вересня, затримали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та вивезли його в невідомому напрямку.

Про це йдеться у заяві президента держпідприємства Петра КотінаЮ пише НВ.

За його словами, російський патруль затримав Мурашова близько 16:00 дорогою від станції до Енергодару. Зараз немає інформації про його місце перебування та долю.

«Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку», — заявили в Енергоатомі.

«Все буде впиратися в деокупацію». Інтерв'ю з главою Енергоатому Петром Котіним — про перебування МАГАТЕ на ЗАЕС і наслідки для рашистів

Там наголосили, що гендиректор ЗАЕС є ліцензованою особою, яка несе головну та виключну відповідальність за її ядерну та радіаційну безпеку, а його затримання «створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції».

«Вимагаю від російських військових, які контролюють Запорізьку АЕС, співробітників Росатому, які також незаконно перебувають на нашому ядерному об'єкті, припинити акти ядерного тероризму по відношенню до керівництва та персоналу ЗАЕС, негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання службових обов’язків. АЕС», — заявив Котін.

Окремо він закликав гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі та керівника ВАО АЕС Тома Мітчелла задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Мурашова із полону окупантів РФ та повернення його до виконання посадових обов‘язків.
 

Ще на цю тему