У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку — ОК «Південь»

13:30 01.10.2022

В окупованих містах півдня України росіяни посилили заходи з примусової мобілізації місцевих чоловіків. 

Зокрема, випадки їх затримання прямо на вулицях Херсона почастішали. Про це повідомляє пресслужба ОК «Південь», пише ZN.UA.

За інформацією наших військових, окупаційне командування намагається реалізовувати заходи примусової мобілізації на захоплених територіях України. У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку. Після поверхневого визначення придатності до військової служби, їх направляють на комплектування підрозділів, які в найближчий час плануються для відправки на передову.

Українськими захисниками знищено два безпілотних літальних розвідники, типу «Орлан-10» в небі Херсонщини та над морем Одещини. Протягом дня тривали ракетно-артилерійські, мінометні й танкові обстріли наших позицій. Зокрема ворогом нанесено шість авіаційних ударів.

У відповідь українська ППО в Бериславському районі Херсонщини збила ворожий ударний гелікоптер Ка-52. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 330 вогневих завдань. Ураження нанесено по логістичних центрах та польових складах боєприпасів, скупченням ворожих сил та засобів, а також по вогневих позиціях противника.

«За попередніми даними ворожих сил стало менше на десять окупантів, важку вогнеметну систему «Сонцепьок», реактивну систему залпового вогню «Град», дві самохідні крупнокаліберні гаубиці «Мста-С», три танки та дві бойові машини піхоти», — сказано у зведенні.
 

Ще на цю тему