Британія запровадила нові санкції й викликала російського посла

20:40 30.09.2022

Уряд Великої Британії у п’ятницю, 30 жовтня, запровадив нові санкції проти росії у відповідь на «приєднання до рф» захоплених українських територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

МЗС Великої Британії заявило, що тепер росія втратить доступ до основних західних послуг, від яких вона залежить, включаючи: ІТ-консультації, архітектурні послуги, інженерні послуги та юридичні консультаційні послуги щодо певних комерційних операцій.

Британія також заборонила експорт майже 700 товарів, які мають вирішальне значення для промислового та технологічного потенціалу росії.

Також під санкції потрапила голова центробанку рф ельвіра набіулліна.

«набіулліна відіграла важливу роль у керуванні російською економікою через незаконну війну російського режиму проти України та поширення рубля на українські території, які тимчасово контролюються росією», - заявив речник МЗС.

Він додав, що їй буде заборонено в’їзд до країни, а її активи підлягають замороженню на території Великої Британії.

МЗС також викликало «на килим» посла росії у Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Теми:

Ще на цю тему