Туреччина задоволена роботою зернового коридору з українських портів

18:20 30.09.2022

Туреччина задоволена роботою зернового коридору, через який здійснюється експорт агропродукції з українських портів у Чорному морі у співпраці та координації Спільного координаційного центру в Стамбулі.

Як пишут Порты Украины про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Туреччини, про це йшлося в ході телефонної розмови міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра національної оборони Туреччини Хулусі Акара.

У ході розмови відбувся обмін думками щодо відвантажень зерна з українських портів. Міністр національної оборони Хулусі Акар також висловив задоволення роботою, проведеною у співпраці та координації Спільного координаційного центру в Стамбулі”, — вказали у турецькому міністерстві.

За майже два місяці роботи в рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування морські порти Одеса, Чорноморськ та «Південний» відправили 238 суден, які експортували 5,5 млн тонн агропродукції.

Наприкінці липня представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів, яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду ООН та Туреччина підписали з Росією. Угоди діятимуть протягом трьох місяців із можливістю продовження.

Перше завантажене судно в рамках Ініціативи вийшло з Одеського порту 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло до порту Чорноморськ 7 серпня і залишило порт 13 серпня.

Теми:

Ще на цю тему