Посольство рф у Чорногорії частково згорнуло роботу через шпигунський скандал

15:20 30.09.2022

російське посольство в Чорногорії зупинило роботу свого консульського відділу на «невизначений термін» через шпигунський скандал, в який виявилися втягненими співробітники установи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві посольства рф в Чорногорії.

«Вимушені повідомити, що у зв'язку з ворожими діями влади Чорногорії щодо посольства російської федерації у Чорногорії роботу консульського відділу посольства зупинено з 30 вересня 2022 року на невизначений термін», - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Агентство національної безпеки Чорногорії та спеціальна державна прокуратура затримали шістьох російських дипломатів і 30 громадян росії з тимчасовим дозволом на проживання за підозрою в шпигунстві.

Як відомо, Чорногорія, член НАТО і кандидат на членство в Європейському Союзі, приєдналася до міжнародних санкцій проти росії через її вторгнення в Україну. У минулому вона вже висилала російських дипломатів.

У 2016 році Чорногорія звинуватила російських агентів у змові з метою приведення до влади проросійської опозиції, вбивства тодішнього прем’єр-міністра Міло Джукановича та зриву інтеграції Чорногорії в НАТО.

Ще на цю тему