Британська розвідка: Стан медичного забезпечення в російській армії - жалюгідний

13:00 30.09.2022

російська армія, чисельність якої збільшується після оголошення «часткової» мобілізації, стикається з дедалі більшими проблемами у медичному забезпеченні.

Як передає Укрінформ про це із посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«Медичне забезпечення російських військових в Україні погіршується. Деяким нещодавно мобілізованим російським резервістам було наказано самостійно закуповувати засоби першої бойової допомоги з порадою, що жіночі гігієнічні засоби є економічно ефективним рішенням. Медична підготовка та знання першої допомоги, ймовірно, низькі», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії також зазначили, що деякі російські військові отримали сучасні бойові турнікети західного зразка, але розмістили їх на своєму обладнанні за допомогою кабельних стяжок, а не липучок, які надаються, ймовірно, через те, що таке обладнання є дефіцитним і може бути викрадене.

«Це майже напевно ускладнить або зробить неможливим своєчасне застосування турнікетної допомоги у випадку катастрофічної кровотечі на полі бою», - зазначається у повідомленні.

У британському Міноборони додали, що відсутність впевненості російських військ у достатньому медичному забезпеченні «майже напевно сприяє погіршенню морального стану та відсутності бажання розпочати наступальні операції у багатьох підрозділах в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, в росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб.

Теми:

Ще на цю тему