Прем'єр Албанії запросив приїжджати росіян, які тікають від мобілізації

12:00 30.09.2022

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що кожен, хто тікає з Росії через військову мобілізацію, може без проблем приїхати до країни.

Про це пише Euractiv, повідомляє «Європейська правда».

"В Албанії їм раді", - сказав Рама.

Албанія під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок посперечалася з Росією, коли російський представник Васілій Небензя порівняв вторгнення в Україну з косовсько-сербською війною, звинувативши Захід у подвійних стандартах.

Посол Албанії Феріт Ходжа заявив, що не можна проводити паралелі з псевдореферендумами, які зараз відбуваються на окупованих Росією частинах України, та голосуванням у Косові, "незалежній країні, яку визнала половина Організації Об'єднаних Націй".

"Ніщо не може бути більш штучним і вимушеним, ніж порівняння міжнародних зусиль, спрямованих на припинення конфлікту, захист цивільного населення і встановлення мирного процесу, пошук довгострокового рішення, як це було у випадку з Косово, з агресією, чистою і неспровокованою, і референдумом, який зараз проводиться в Україні", - додав він.

Ходжа додав, що не можна порівнювати непорівнянне, і Росія не може відволікти увагу від своєї війни в Україні, намагаючись обдурити людей.

Як повідомлялося, протягом 19-25 вересня до країн Європейського Союзу з боку Росії в’їхали 66 тисяч росіян, що на 30% більше, ніж тижнем раніше – сплеск припав на оголошення російською владою так званої часткової мобілізації. 

Теми:

Ще на цю тему