Прем'єр Греції Міцотакіс пообіцяв ще більше збільшити військові витрати на тлі напруженості у відносинах із Туреччиною

08:40 30.09.2022

Прем'єр-міністр Греції в четвер пообіцяв ще більше збільшити військові витрати країни на тлі напруженості з Туреччиною, що триває.

Про це УНН пише з посиланням на Politico.

Деталі

Під час церемонії надання імені новому швидкохідному ракетному кораблю ВМС Греції Кіріакос Міцотакіс пообіцяв, що зміцнення збройних сил країни буде пріоритетом його консервативно-націоналістичного уряду.

Посилаючись на нещодавні великі угоди зі зброєю, у тому числі на модернізацію винищувачів F-16 американського виробництва та купівлю фрегатів типу FDI та бойових літаків Rafael у Франції, Міцотакіс сказав, що "кожна грецька зброя є засобом стримування".

Він також повідомив, що нові закупівлі зброї та набір до грецьких збройних сил проводилися в умовах серйозних фінансових труднощів.

Додамо

Звернення прем'єр-міністра Греції прозвучало, коли його уряд бореться з рекордною інфляцією та зниженням купівельної спроможності.

Інфляція у країні нині становить понад 11%, що є найвищим показником протягом останніх трьох десятиліть.

За даними Грецького статистичного управління (ELSAT), ціни на природний газ зросли на 261,3% за рік, тоді як ціни на електроенергію зросли на 38,5%, а ціни на мазут на 65,1%.

Теми:

Ще на цю тему