Окупанти змушують "бюджетників" Маріуполя отримати російські паспорти

08:20 30.09.2022

В захопленому росіянами Маріуполі Донецької області всіх освітян та медиків окупанти змушують до 1 січня 2023 року отримати російські паспорти. При цьому їх зобов'язують здати паспорти громадян України.

Про це розповів радник мера Петро Андрющенко, інформує УНН.

Цитата

«Вчора відбулося засідання адміністрації гауляйтерів Маріуполя. За підсумками - всі освітяни, медики та «бюджетники» в період з 1 жовтня до 1 січня зобов’язані отримати російські паспорти», - написав він.

Деталі

Також, за його інформацією, на відміну від пересічних громадян, їх зобов’язали в безумовному порядку здати паспорти громадян України.

Також місцевий гауляйтер костянтин іващенко видав наказ щодо «маневреного житла».

«З 1 жовтня стартує обхід комісіями багатоповерхівок та приватних будинків на предмет виявлення зачиненого і незаселеного житла. Все зачинене житло буде примусово відкрито та відведено для розселення маріупольців. Фактично - це старт процесу офіційного привласнення житла окупантами. Виключення буде зроблено лише для маріупольців, що знаходяться на території росії. Масова крадіжка власності черговий раз підтверджує повну неготовність до зимового періоду та нікчемність заяв про реальне будівництво нових будинків», - наголосив чиновник.

Також Андрющенко додав, що проведення «референдуму» поклало старт мобілізації першої хвилі в Маріуполі. Першими потрапили під мобілізацію чоловіки–переселенці з тимчасово окупованих Донецька, Макіївки та Горлівки.

Доповнення 

11 липня російський диктатор володимир путін спростив отримання російського громадянства для всіх громадян України.

Ще на цю тему