Єврокомісія представила новий пакет санкцій проти Росії

08:00 29.09.2022

Єврокомісія представила новий восьмий пакет антиросійських санкцій на тлі незаконних псевдореферендумів РФ на тимчасово окупованих українських територіях та ядерних загроз.

Як заявила у Twitter голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, Росія підняла вторгнення в Україну на новий рівень і за подальшу ескалацію їй доведеться заплатити ціну, пише ZN.UA.

"Росія підняла вторгнення в Україну на новий рівень. І ми маємо намір змусити Кремль заплатити ціну за цю подальшу ескалацію. Сьогодні ми пропонуємо новий пакет жорстких санкцій проти Росії", - написала вона.

За словами фон дер Ляєн, перша частина санкцій стосується списку осіб та компаній. Друга частина стосується економічних обмежень. Прогнозується, що заборона імпорту російських товарів завдасть економіці Росії збитків на 7 млрд євро. Також буде накладено заборону на експорт до Росії низки позицій, щоб не допустити військовий комплекс Кремля до ключових технологій.

Також запроваджено заборону для громадян ЄС обіймати керівні посади в російських компаніях. До пакету обмежень також внесли ліміт цін на російську нафту, про що країни ЄС дискутували раніше.

"Деякі країни, що розвиваються, все ще потребують постачання російської нафти за низькими цінами. Це обмеження допоможе знизити доходи Росії і зберегти стабільність світових енергетичних ринків", - уточнила чиновниця.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему