Захід заморозив до 500 млрд доларів російських активів – Шмигаль

13:40 28.09.2022

До 500 млрд доларів російських активів заморожено на Заході. Про це на засіданні Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Пише УНН.

Цитата“До 500 млрд доларів російських активів заморожено на Заході. Ми лобіюємо прийняття нової міжнародної угоди та зміни національних законодавств партнерів, аби саме російські конфісковані кошти стали основним ресурсом нашої відбудови та європейської трансформації”, – наголосив голова Уряду.

Деталі

Шмигаль додав, що під час Генеральної Асамблеї ООН порушив із партнерами питання створення трибуналу для російських військових, які чинили злочини в Україні. Зокрема, питання створення такого трибуналу підіймалося у розмовах з прем’єр-міністрами Канади, Нової Зеландії та Японії та з Президентом Латвії.

“Весь світ має знати про російські злочини. Паралельно із конфіскацію активів росії та покаранням її воєнних злочинів ми також адвокатуємо подальше посилення санкцій”, – додав він.

Доповнення

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що у західних партнерів є політична згода у питанні передачі Україні золотовалютних резервів росії, проте для цього потрібно розробити спеціальний юридичний механізм над яким працює Київ.

Умова полягає у створенні юридичних інструментів для цього.

Теми:

Ще на цю тему