Ердоган назвав «перешкоду» до миру між Росією та Україною

20:00 27.09.2022

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у своєму виступі у турецькому парламенті у вівторок 27 вересня заявив, що дорога до миру між Україною та Росією «не може бути відкрита через геополітичні розрахунки».

Як пише ZN.UA з посиланням на турецьке агентство Anadolu, говорячи про економічні труднощі, які після пандемії посилило російське вторгнення в Україну, Ердоган зазначив, що Туреччина докладає зусиль для припинення війни.

«Це єдина країна, яка доклала зусиль для досягнення цієї мети», - заявив він під час звернення 27 вересня.

«Наш дипломатичний успіх у зведенні країн, що воюють, за столом переговорів, відкритті зернового коридору та обміні полоненими – найяскравіший приклад. Ті, хто звинувачував нас у помилках через цю політику в перші дні війни тепер підтверджують нашу правоту. Ті, хто критикує наше врівноважене ставлення із вказівками ззовні, тепер мають цінувати і хвалити нас», – заявив він.

Турецький лідер зазначив, що багатьом країнам від Америки до Європи зараз доводиться боротися з найвищими темпами інфляції за останні 40-50 років, які ускладнились в наслідок «російсько-української кризи».

Раніше в кулуарах Генеральної асамблеї ООН Ердоган заявив, що президент Путін має повернути всі окуповані Росією землі, включаючи Крим.
 

Ще на цю тему