Мінфін США оштрафував швейцарську компанію за зв'язки з Росією

17:20 27.09.2022

Фінансова компанія з Швейцарії – Indosuez, – виплатить штраф понад $720 тис за порушення американських санкцій, зокрема щодо Росії. 

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну США, пише ZN.UA.

У міністерстві стверджують, що крім іншого Indosuez проводила операції з доларами на користь 17 клієнтів, які "перебували в юрисдикціях, щодо яких діють санкції". Деякі із клієнтів перебували в окупованому Криму. 

Клієнти Indosuez здійснили за її допомогою комерційні операції на суму понад $1 млн з використанням американської фінансової системи. Компанія також дозволила їм купувати американські цінні папери.

Indosuez, яка опосередковано є дочірньою структурою французької фінансової групи Credit Agricole, погодилася виплатити $720 258.

Це дозволить їй уникнути "потенційної відповідальності за очевидні порушення санкційних режимів щодо Росії, Куби, Ірану, Судану та Сирії".

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поговорив з міністром фінансів США Джанет Єллен і у розмові підняв питання щодо енергетичної безпеки та проходження опалювального сезону, що наближається. Мова йшла про гроші на закупівлю газу.
 

Ще на цю тему